O nama

Psihološko savetovalište “Skala” je prvo privatno psihološko savetovalište za decu u Novom Sadu. Registrovano je u vlasništvu Zališevskij Gizele davne 1990. god. Dugi niz godina prostorije za rad bile su u Lončarskoj ulici a od 2007.g. savetovalište se nalazi u ulici Cvećarska 1a. Radno vreme je fleksibilno, termini se zakazuju u dogovoru sa klijentom.

Osnovno opredeljenje savetovališta je rad sa decom od najranijeg uzrasta ali i sa omladinom kao i odraslima. Po potrebi se uključuje tim psihologa u zavisnosti od potrebe klijenta i uže specijalnosti psihologa.

Osnovnu delatnost u savetovalištu karakteriše psihoterapeutski rad sa ciljem da se prevenira i /ili poboljša celokupno funkcionisanje deteta odnosno osobe. Određivanje individualnog programa zavisi od rezultata psihološkog pregleda koji se obavlja uglavnom pri prvom kontaktu. Neophodna je aktivna saradnja roditelja odnosno porodice. Moguća je edukacija roditelja za rad sa detetom u kućnim uslovima. Po potrebi i po dogovoru se sarađuje sa drugim stručnjacima – logopedom, defektologom, neuropsihijatrom, fizijatrom, pedijatrom itd.

Zališevskij Gizela
spec. medicinske psihologije